Maketarski klub “Novosadski Ikar” odlukom osnivačke skupštine novosadskih maketara osnovan je 16. Januara 2012.god. u Novom Sadu. Planira da svoj rad usmeri na rad sa mladima kao i da nadalje organizuje tradicionalno maketarsko takmicenje “Novosasdski Ikar”.
Maketarski klub “Novosadski Ikar” osnovan je da nastavi rad Maketarske sekcije koja je radila pri  Aeroklubu “Novi Sad” , a osnovana je 13. Marta 1989. god.
a u to vreme je to bio Aeroklub  “Heroj Pinki”
Maketarska sekcija je u dosadašnjem radu organizovala veliki broj izložbi kao i 14 maketarskih takmičenja.
Prvo takmičenje je odrzano 18. Decembra 1993.god. u muzeju Vojvodine povodom obeležavanja 70. godišnjice Aerokluba Novi Sad, 40. godišnjice aerodroma Čenej i 90. godišnjice prvog leta avionom braće Wright.
Zbog problema u koje  je Aeroklub  “Novi Sad” zapao zadnjih godina, članovi sekcije su odlučili da registruju svoj Maketarski klub kako bi bili efikasniji  u svom radu.

Sastanci članova kluba se održavaju svakog ponedeljka od 18h u prostorijama kluba koje se nalaze na adresi Ćirpanova 33 (ulaz iz Takovske) u Novom Sadu. Kolege maketare i sve ljubitelje ovog plemenitog hobija  srdačno očekujemo da dođu i svojim prisustvom uveličaju naša okupljanja.

NS Ikar 1993, Muzej Vojvodine

NS Ikar 1993, Muzej Vojvodine

NS Ikar izložba, Dom Vojske u Novom sadu

u prostorijama Aerokluba “Novi Sad”

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress