2. Kup “Krila Petrovgrada”

 Aeromiting, Izložbe, Takmičenja  Comments Off on 2. Kup “Krila Petrovgrada”
May 212012
 

Krila PetrovgradaTakmičenje  u maketarstvu, 2. po redu  “Krila petrovgrada” održano je ove godine 12. Maja  na sportskom aerodromu “Ečka” kraj Zrenjanina. U takmičarskom delu bilo je 251 maketa a učestvovali su takmičari iz cele Srbije.

 

Medju takmičarima iz Srbije bili su i članovi našeg kluba i na ovom takmičenju su osvojili veći broj nagrada.
Marko JelovacViktor KozlikZoran Sivčev

 

 

 

Lepo vreme je omogućilo bogat letački dan na samom aerodromu, što je doprinelo atraktivnosti samog takmičenja.
Zahvaljujući pilotskoj školi “Airborne Pilot School” i članu našeg kluba Nenadu Stojanoviću četvoro maketara  od kojih 3 Juniora su doživeli svoje vazdušno krštenje.
"Airborne Pilot School" Cessna 172"Airborne Pilot School" Cessna 172"Airborne Pilot School" Cessna 172"Airborne Pilot School" Cessna 172

 

 

 

deo takmičarskih maketa
Krila PetrovgradaKrila PetrovgradaKrila PetrovgradaKrila Petrovgrada

 

 

 

Vreme odlično, makete, atmosfera, druženje, posećenost, berza….. sve u svemu jako lepo provedena Subota!

BenQ Corporation

 

 

 

 

 

 

 

Otvorena vrata aerodroma Batajnica 2012

 Aeromiting, Izložbe, Proslave  Comments Off on Otvorena vrata aerodroma Batajnica 2012
Apr 122012
 

Dana 7. aprila 2012. god održan je   dan otvorenih vrata na vojnom aerodromu Batajnica.
Domaćin otvorenog dana je bila 204.vazduhoplovna brigada VS, a  gosti vazduhoplovaca su bile sve jedinice vezane za V i PVO.
Ove godine svečanost je vezana za 6.april 1941.godine i pale branioce Beograda.
Svojim prisustvom i predstavljenom tehnikom, prikazana je  250.raketna brigada PVO, 126.brigada VOJIN i sve ostale jedinice.
Na stajanci aerodroma Batajnica, bili su prikazani vazduhoplovi iz sastava 204. vazduhoplovne brigade, a koja manje-više objedinjuje sve tipove vazduhoplova koji su trenutno u upotrebi u ViPVO.
Posebna novost bili su maketari na otvorenom danu. Maketarska ekipa sastavljena od pripadnika 204.vbr i maketari iz više klubova objedinjenih u Maketarski savez Srbije, ove godine imali su priliku da na otvorenom danu prikažu deo svojih radova. Posebno se zahvaljujemo maketaru Saši Jovanoviću pripadniku 138.transportne avijacijske eskadrile koji je najvećim delom učestvovao u organizaciji nastupa Maketarskog Saveza Srbije na “Otvorena vrata Batajnica 2012”

NS Ikar 2003

 Aeromiting, Izložbe, Proslave, Takmičenja  Comments Off on NS Ikar 2003
Feb 232012
 

10. “Novosadski Ikar” je održan 14. Juna 2003. na sportskom aerodromu Čenej kod Novog Sada u sklopu proslave 80. godišnjice Aerokluba “Novi Sad”.
Po prvi put je u Srbiji održano maketarsko takmičenje na  ne svakidašnjem mestu, sportskom  aerodromu. Dok  su po lepom vremenu letelice učestvovale na aeromitingu povodom proslave Aerokluba, u hladovini hangara se održavalo maketarsko takmičenje.

Rezultati

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress