14. NS Ikar poziv

 Izložbe, Najave, Takmičenja  Comments Off on 14. NS Ikar poziv
Sep 042012
 

15. Septembra 2012.god održaće se međunarodno takmičenje i izložba maketa  14.”Novosasdski Ikar” u Tehničkoj školi “Mileva Marić – Ajnštajn” u Novom Sadu, Gagarinova br.1.
Takmičenje će se održati po pravilima MSS http://www.mss.in.rs/ te se samim time plasmani osvojeni na takmičenju računaju u državnom šampionatu.
Continue reading »

Statua “Novosadski Ikar”

 Izložbe, Najave, Takmičenja  Comments Off on Statua “Novosadski Ikar”
Jul 032012
 

Statua “Novosadski Ikar”  koja ce biti dodeljena  za najbolju maketu vazduhoplova na  ovogodišnjem maketarskom takmičenju 14. “NS Ikar”  je spremna.

Kao i sve dosadasnje i ovu je izradio Tomislav Galović, jedan od osnivača maketarske sekcije i kluba kao i jedan od pokretača maketarskog takmičenja “NS Ikar”

 

 

Pavlović Pavle i Galović Tomislav, jedni od osnivača Maketarske sekcije AKNS  i Maketarskog kluba ” NS Ikar”  jedni su od najzaslužnijih ljudi za pokretanje i održavanje “NS Ikara”

Izložba maketa aviona i fotografija povodom godišnjice 6. Aprila 1941.

 Najave  Comments Off on Izložba maketa aviona i fotografija povodom godišnjice 6. Aprila 1941.
Apr 042012
 

Povodom godišnjice početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, 6. aprila 1941. godine, Muzej Vojvodine (Dunavska 37) u petak, 6. aprila 2012. godine organizuje javni čas i jednodnevnu izložbu fotografija i maketa aviona koje je pripremio maketarski klub “Novosadski Ikar”.

Posebna pažnja biće posvećena događajima na nebu iznad Beograda i Vojvodine, tokom aprila 1941. godine, a posetioci će imati priliku i da obiđu stalnu postavku “Vojvodina između dva svetska rata” i “Antifašistička borba u Vojvodini 1941-1945”.

Izložba fotografija i maketa aviona biće postavljena u delu stalne postavke posvećenom Drugom svetskom ratu u Dunavskoj 37, 6. aprila 2012. godine, od 10 do 19 sati. Javni čas počinje u 17 sati.

Ulaz je slobodan.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress